Gezond eten hoeft geen karwei te zijn. In de plaats daarvan kan het een culinair avontuur zijn!

Teach your family to have an healthy relationship with food.

Sappig & Lekker BOB Sinaasappelen

BOB Portokalia Maleme Chanion Kritis sinaasappelen

PortokaliaMaleme (onderdeel van de Washington Navel-variëteit)zijn zoete en sappige sinaasappelen met een gemiddeld grootte, traditioneel geteeld in de kustzone van de regionale eenheid Chania, op Kreta.

Teach your family to have an healthy relationship with food.

BOB-certificatie

Maleme-sinaasappelen werden in 1996 als BOB-product (Beschermde Oorsprongsbenaming) gecertificeerd, en zijn het enige Griekse citrusfruit met deze onderscheiding.

Geschiedenis

Hun teelt begon in de jaren 1920 en omvat nu verschillende variëteiten, terwijl hun uitzonderlijke smaak toe te wijzen is aan het ideale microklimaat van de regio Chania.

Griekse Mythologie

Volgens de Griekse mythologie werden deze sinaasappelen in de Tuinen van de Hesperiden bewaard, ver weg van mensen.

De zoetste BOBsinaasappelen!

De lijst van kwalitatief hoogwaardige landbouwproducten uit Griekenland omvat groenten en fruit die wereldwijd bekend geworden zijn omwille van hun voedingswaarde, uniekheid, versheid en smaak. Dit is ook het geval voor BOB Maleme-sinaasappelen, onderdeel van de Washington Navel-variëteit, zoete en sappige sinaasappelen van een gemiddelde grootte en met een sterke geur, traditioneel geteeld in de kustzone van de regionale eenheid van Chania, op Kreta.

Maleme-sinaasappelen werden gecertificeerd als een BOB-product (Beschermde Oorsprongsbenaming) in 1996 en ze zijn het enige Griekse citrusfruit met deze onderscheiding.

Hun teelt begon in de jaren 1920 en omvat nu verschillende variëteiten, terwijl hun uitzonderlijke smaak toe te wijzen is aan het ideale microklimaat van de regio Chania, een combinatie van atmosferische luchtvochtigheid, zonlicht tijdens het hele jaar en overvloedige bewatering door irrigatiebronnen uit deLefkaOri, of de Witte Bergen. De oogstperiode begint tussen oktober en december en duurt tot het einde van mei.

Het zijn behoorlijk grote, een beetje langwerpige, sinaasappelen, met een karakteristieke kleur en ze zijn best stevig, wat ze erg geschikt maakt voor transport. Het wordt vaak gezegd dat sinaasappelen van Kreta bij de beste ter wereld behoren. Volgens de Griekse mythologie werden deze sinaasappelen in de Tuinen van de Hesperiden bewaard, ver weg van mensen. Maleme-sinaasappelen waren het belangrijkste fruit om tijdens de winter te eten, en ze waren aanwezig in ieder Kretenzisch huis omwille van hun hoge nutritionele waarde.

De Maleme-sinaasappelen zouden op een koele en droge plaats bewaard moeten worden en, als ze niet meteen opgegeten worden, zouden ze een plekje moeten krijgen in de minder koele hoek van de koelkast. Ze worden op zichzelf geconsumeerd, als een tussendoortje of om erg lekkere sapjes mee te maken. Hoewel ze gewoonlijk rauw worden gegeten, bestaan er ook veel recepten voor heerlijke soorten jam en taarten die met dit fantastische fruit gemaakt kunnen worden.